Over mij

Wat ik vooral heel lang niet kon was echt voelen in mijn lijf. Ik had geen idee wat zich daar afspeelde en dus ook niet van mijn emoties en gevoelens.

Veilig voelen

Ik was vooral heel erg druk in mijn hoofd. Daar had ik alles op een rijtje. Mijn hoofd was de plek waar ik me veilig voelde, mijn lichaam niet. Dus dat mn lichaan eigenlijk al allerlei grenzen aangaf, daar was ik me niet van bewust. Tot mijn burn out ruim 10 jaar geleden. Het klinkt cliche, maar uiteindelijk was dat wel een kadootje, want daarna is er ontzettend veel vernaderd.

Quotes

‘Omgaan met emoties kun je leren, net als zwemmen.’

Jeanne

‘Kinderen die liegen zijn vaak bang dat hun gedrag afgekeurd wordt. Als het kind zich veilig voelt om fouten te maken, zullen kinderen makkelijker de waarheid vertellen.’

Jeanne

Kinderen zijn niet lastig, kinderen zijn verschillend. Dat kan voor sommige lastig zijn.

Jeanne

“Vallen en opstaan met Jeanne”

Ook in het bedrijfsleven was ik al bezig met persoonlijke ontwikkeling, het coachen van medewerkers en management en in 2012 heb ik een coachingsopleiding afgerond. Na mijn burn out riep alles in mij dat ik graag anderen wilde helpen om te voorkomen dat ze hetzelfde meemaken, of om ze te helpen. Daarom ben ik de vijfjarige opleiding tot Levenstherapeut gaan volgen. Een intensief maar prachtig traject. Al snel voelde ik dat ik heel graag met kinderen wilde werken. Tegelijkertijd voelde ik ook dat met kinderen werken zo kwetsbaar kan zijn, dat ik eerst graag zelfde wilde ervaren hoe het is om moeder te zijn. In 2017 is onze oudste zoon geboren. Daarnaast ben ik verschillende cursussen en opleidingen gaan volgen om me verder te verdiepen in de ontwikkeling van kinderen. 

“Als iets niet lukt heb je niet gefaald, maar geleerd.”

“Achter elk kind dat in zichzelf gelooft, staat een ouder die eerst in hem of haar geloofde.”

De ontwikkeling van kinderen blijf ik zo ontzettend mooi vinden dat ik ook heel blij en trots ben dat we in 2019 en in 2021 voor de tweede en derde keer ouders mochten worden van nog twee jongens. Elk kind heeft zulke unieke karaktereigenschappen en ik vind het geweldig de jongens zich zien te ontwikkelen tot eigen individuen en in relatie tot hun broers. Ik ben me heel bewust welke invloed de opvoeding heeft op een kind en probeer daarin, net als elke ouder, te doen wat in mijn vermogen ligt om de jongens daarin zoveel mogelijk te ondersteunen en vrij te laten. 

Opleidingen

Welke relevante opleidingen en cursussen heb ik gevolgd:

5 jarige HBO opleiding tot Levenstherapeut

– Coachopleiding

– Transformational Breath (ademcoach)

– Emotiecoaching

– Healing Arts

– Yoga teachertraining RYT-200

– Medische Basiskennis

– Soulcoach jaartraining

– en nog veeeeel meer

Wie

is

Jeanne?

 

Kinder

therapie

 

Ouder

therapie 

Aanbod

Wat is er allemaal mogelijk? 

Verbonden adem sessies

10 + 5 =